Erdoğan: İlişkilerimizi geliştirme konusunda hemfikiriz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile gerçekleştirdiği ikili görüşme sonrası ortak basın açıklamasında bulundu.

Erdoğan: İlişkilerimizi geliştirme konusunda hemfikiriz

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, 1924'te imzalanan Türkiye-Almanya Dostluk Anlaşması'nın 100. yıldönümü nedeniyle gerçekleştirdiği Türkiye ziyaretinin son gününde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Ankara'da bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Steinmeier ile basın toplantısı düzenledi.

"ORTAK ÜRETİM PROJELERİ KONUŞACAĞIMIZI ÜMİT EDİYORUZ"

İlişkileri geliştirme konusunda hemfikir olduklarını belirten Erdoğan, "İlişkilerimizi geliştirme konusunda hemfikiriz. Bugün görüşmelerimizde ülkelerimiz arasındaki çok boyutlu ilişkileri ikili olarak ele alma fırsatını bulduk. Turizm alanındaki iş birliğimiz de her geçen gün gelişmektedir.

50 milyar doları bulan ikili ticaret hacmimizi, dengeli biçimde 60 milyar dolar seviyesine ulaştırmayı hedefliyoruz Savunma sanayinde karşılaştığımız kısıtlamaları artık gündemimizden tamamen çıkartalım istiyoruz. Türkiye ve Almanya'nın bilhassa savunma alanında engelleri değil, bundan sonra ortak üretim projelerini konuşacağını ümit ediyoruz" dedi.

"TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİ GÜNDEMİMİZDE"

Almanya'da İslam düşmanlığının arttığını ifade eden Erdoğan, "Her alanda yoğun ilişkilere sahibiz. Avrupa ile birlikte Almanya'da yükselen İslam düşmanı örgütlere ilişkin endişelerimiz giderek artıyor. PKK FETÖ başta olmak üzere insanlarımızın huzurunu kaçıran terör örgütleri ile mücadeleye de değindik. Terörle mücadele hususunda Alman makamlarından daha fazla destek beklediğimizi ifade ettim. Türkiye-AB ilişkileri de gündemimizde yer aldı. Vize serbestisi başta olmak üzere atılması gereken adımları ele aldık" dedi.

"GAZZE ÇAĞRIMIZI TEKRARLADIM"

Gazze'de yaşanan katliam hakkında da açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Gazze'deki zulümlerin son bulması çağrımızı tekrarladım. Netanyahu tüm bölgenin güvenliğini tehlikeye atıyor. Katliamı gündemden düşürme çabalarına prim verilmemeli. Barışa yönelik tehdidin arttığının herkes bilincinde. Geçtiğimiz hafta tırmanan gerilim en çarpıcı örneğidir. Izdırap nesiller geçse de unutulmayacak. İlk günden kararlı cesur duruş sergiledik. Bundan sonra da yardımın ulaşması için çabalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

"TAKIMLARA KOLAYLIKLAR DİLİYORUM"

Almanya'da gerçekleşecek Avrupa Futbol Şampiyonası hakkında Erdoğan, "2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın finalleri Almanya'da düzenlenecek. Milli takımımız da bu turnuvada mücadele edecek. Turnuvada yer alacak tüm ekiplere ve takımlara şimdiden başarılar diliyorum" dedi.