Mevsim geçişlerinde yaşanan cilt kuruluğu ve nem kaybına iyi gelen krem tarifi

Mevsim geçişlerinde sıkça yaşanan cilt kuruluğu ve nem kaybına doğal çözümler arayanlar için etkili bir krem tarifiyle geliyoruz. Bu tarif, uygulandığı anda cildinizin ihtiyacı nemi sağlıyor. Peki, cilt kuruluğuna ne iyi gelir? Cilde ne iyi gelir? Cildin nem dengesi nasıl sağlanır?

Mevsim geçişlerinde yaşanan cilt kuruluğu ve nem kaybına iyi gelen krem tarifi

Mevsim geçişlerinin etkisiyle birlikte cilt kuruluğu ve nem kaybı sıkça yaşanan bir sorun haline geliyor. Bu durumda, doğal ve etkili bir cilt bakımı yöntemi arayışına girenler için evde kolayca uygulanabilecek bir krem tarifi önem kazanıyor. Kayısı ve diğer doğal malzemelerle hazırlanan bu krem, cildi nemlendirirken besleyici etkisiyle de dikkat çekiyor. Detaylar haberimizde...

boga-31.jpg

CİLDİ NEMLENDİREN EV YAPIMI KREM TARİFİ

Bu doğal krem tarifi cildi besler ve nemlendirirken aynı zamanda kırışıklıklara da iyi gelir. Mevsimsel değişikliklerin yarattığı cilt sorunlarına karşı doğal ve etkili bir çözüm sunar. İşte, tarif:

Malzemeler:

  • 8 adet kayısı
  • Cilt kuruysa: 1 yemek kaşığı süt kaymağı
  • Cilt kuru değilse: 1 yemek kaşığı bal

Yapılışı:

  1. 8 adet kayısıyı haşlayın ve ezin.
  2. Eğer cildiniz kuru ise, ezilmiş kayısıların içine 1 yemek kaşığı süt kaymağı ekleyin. Cildiniz kuru değilse, sadece 1 yemek kaşığı bal ekleyin.
  3. Karışımı iyice karıştırın.
  4. Cildinize bir tül örtün ve üzerine hazırladığınız karışımı sürün.
  5. Yaklaşık 15-20 dakika boyunca cildinizde bekletin. Bekleme süresi ne kadar uzun olursa, o kadar etkili olacaktır.