Kadir Gecesi'nde hangi namaz kılınır? Kadir Gecesi namazı kaç rekat?

Müslümanlar için büyük bir öneme sahip olan Kadir Gecesi'nin namazıyla ilgili detaylar ve bu özel gecenin saati merak konusu olmaya devam ediyor. Kadir Gecesi, İslam dünyasında manevi bir atmosferin yaşandığı, duaların yoğunlaştığı, ibadetlerin arttığı mübarek bir zaman dilimi olarak kabul edilir. Peki, Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır ve kaç rekat? 2024 Kadir Gecesi namazı saat kaçta?

Kadir Gecesi'nde hangi namaz kılınır? Kadir Gecesi namazı kaç rekat?

Kadir Gecesi, Ramazan ayının 27. gecesine denk gelir ve İslam inancına göre bin aydan daha hayırlı bir zaman dilimidir. Bu özel gecede duaların kabul edildiğine inanılır ve Müslümanlar tarafından yoğun bir ibadet ve dua etme zamanı olarak değerlendirilir. Peki 2024 Kadir Gecesi namazı saat kaçta kılınır? Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır ve kaç rekat?

KADİR GECESİ'NDE KAÇ REKAT NAMAZ KILINIR?

Kadir Gecesi'nde 4 rekat veya 12 rekat namaz kılınır.

KADİR GECESİ NAMAZI NASIL KILINIR?

Tesbih namazı, Kadir Gecesi'nde kılınabilecek namazlar arasında yer alıyor. Bu gecede tesbih namazının kılınması, alimler tarafından yapılan bir öneri olarak yer alıyor.Tesbih namazı dört rekât olup şöyle kılınır:

"Allah rızası için tesbih namazı kılmaya" diye niyet edilerek namaza başlanır. Sübhâneke'den sonra 15 kere "Sübhânellâhi ve'l-hamdülillâhi velâ ilâhe illallahü vallahü ekber" denir. Sonra eûzü besmele çekilir, Fâtiha ve sûre okunduktan sonra 10 kere daha "Sübhânellâhi ve'l-hamdülillâhi velâ ilâhe illallahü vallahü ekber" denilir. Bu tesbih, rükûya varınca 10 kere, rükûdan doğrulunca 10 kere, birinci secdede 10 kere, secdeden kalkınca 10 kere, ikinci secdede 10 kere söylenir. Böylece her rekâtta 75 tesbih yapılmış olur. İkinci rekâta kalkılınca yine önce 15 kere tesbih okunur, ardından besmele çekilip Fâtiha ve sûre okunup 10 kere tesbih getirilir. Kalan rekatlar aynı şekilde tekrarlanır ve böylece 4 rekât tamamlanmış ve toplam üç yüz tesbih edilmiş olur.