Trabzonspor-Fenerbahçe maçının cezaları belli oldu!

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki çekişmeli maçın ardından yaşanan olaylara ilişkin cezaları açıkladı.

Trabzonspor-Fenerbahçe maçının cezaları belli oldu!

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki derbinin ardından yaşanan olaylara ilişkin cezaları açıkladı. PFDK'nin verdiği kararlar doğrultusunda Trabzonspor Kulübü ve Fenerbahçeli futbolcular Osayi Samuel, İrfan Can Eğribayat ve Jayden Oosterwolde hakkında kararlar alındı.

Trabzonspor-Fenerbahçe maçının cezaları

17 Mart tarihinde gerçekleşen ve Fenerbahçe'nin 3-2 galip ayrıldığı Trabzonspor Süper Lig derbisinin ardından, bazı Trabzonspor taraftarlarının sahaya girmesiyle olaylar çıkmıştı. Fenerbahçe futbolcuları ile taraftarları arasında yaşanan kavganın ardından, yüzlerce Trabzonspor taraftarının sahaya inmesi büyük bir güvenlik zaafiyeti oluşturmuştu.

Derbi sonrası yaşanan kaosun ardından, gözler PFDK'nin alacağı cezalara çevrilmişti. Sonunda, Trabzonspor Kulübü'nün yanı sıra Fenerbahçe'den futbolcular Bright Osayi Samuel, İrfan Can Eğribayat ve Jayden Oosterwolde PFDK'ye sevk edildi. Ayrıca her iki kulübün teknik kadrosundan bazı isimler de disiplin kuruluna sevk edilenler arasında yer aldı.

TFF'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Trabzonspor'a 6 maç seyircisiz oynama ve para cezası verilirken, Fenerbahçe futbolcusu Osayi Samuel'e ceza tayinine yer olmadığına karar verildi. Kaleci İrfan Can Eğribayat ve Jayden Oosterwolde ise 1'er maç men cezası aldı.

Ayrıca, iki kulübe ve futbolculara para cezaları verilirken, Trabzonspor antrenörü Egemen Korkmaz'a 1 maç men ve Fenerbahçe görevlileri Kürşat Çiftlik ile Okan Özkan'a 15 gün hak mahrumiyeti cezası verildi.