TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi kimdir?

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi kimdir? Mehmet Büyükekşi kaç yaşında ve nereli? Mehmet Büyükekşi ne mezunu? İşte Mehmet Büyükekşi hakkında detaylı bilgiler...

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi kimdir?

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi kimdir? Mehmet Büyükekşi kaç yaşında? Mehmet Büyükekşi ne iş yapıyor? Mehmet Büyükekşi nereli? Mehmet Büyükekşi hangi okuldan mezun oldu? İşte Mehmet Büyükekşi'nin kariyeri ve hayatı...

MEHMET BÜYÜKEKŞİ KİMDİR?

Mehmet Büyükekşi, 10 Mayıs 1961 tarihinde Gaziantep'te dünyaya geldi. Eğitim hayatını tamamladığı Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden 1984 yılında mezun oldu. Kariyerine çeşitli banka ve vakıflarda, ayrıca Türk Hava Yolları'nda yönetim kurulu üyeliği yaparak başladı.

2019-2021 yılları arasında Gaziantep FK başkanlığını üstlendi. 30 Mayıs 2022 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı için aday olduğunu açıkladı. 16 Haziran 2022'de tek aday olarak katıldığı başkanlık seçiminde 158 oy alarak başkanlık görevine getirildi.

2023 yılında Türkiye Futbol Federasyonu'nun Ankara'da düzenlenen Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda tekrar başkan seçilen Mehmet Büyükekşi, evli ve 3 çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.