Sacha Boey kimdir? Sacha Boey transfer ücreti ne kadar?

Sacha Boey'in Bayern Münih'e transferi resmiyet kazandı. Futbolseverler ise Sacha Boey kim merak ediyor. Sacha Boey kim, kaç yaşında ve nereli ? Sacha Boey transfer ücreti ne kadar? İşte, detaylar...

Sacha Boey kimdir? Sacha Boey transfer ücreti ne kadar?

Transfer gelişmelerine göre, Sacha Boey'in Bayern Münih'e resmi transferi gerçekleşti. Bu önemli transferin ardından futbolseverler, Sacha Boey'in kariyeri, yaşamı, transfer ücreti gibi detayları merak ediyor. İşte, Sacha Boey hakkında son durum ve detaylar...

boga-47.jpg

GALATASARAYDAN KAP'A AÇIKLAMA

Galatasaray, Sacha Boey'in Bayern Münih'e transferi konusunda KAP'a açıklama yaparak resmiyet kazandırdı. Bu transferle ilgili yapılan açıklamaya göre, Galatasaray, Sacha Boey'in bonservisi için net 30.000.000 Euro transfer geliri elde etti. Ayrıca, FC Bayern München AG, şirkete net 5.000.000 Euro tutarında şarta bağlı bonus ödeyecek.

REKOR RAKAM SACHA BOEY'DE

Bu transfer, Türkiye tarihinde bir rekora imza atarak Sacha Boey'i 30 milyon euroluk bonservis bedeliyle Türkiye bonservis rekorunu kıran bir futbolcu haline getirdi. Daha önceki rekor, Cenk Tosun'un 22 milyon 500 bin euro ile Beşiktaş'tan Everton'a transfer olmasıydı.

SACHA BOEY KİMDİR?

Fransa'nın 13 Eylül 2000 tarihinde doğan Sacha Boey, profesyonel futbol kariyerine Rennes altyapısında adım attı. Dijon ve Rennes formalarını giyen genç sağ bek, 2021 yazında Galatasaray'a transfer oldu.

Sarı-kırmızılılar, Sacha Boey için Rennes'e 1.1 milyon Euro bonservis bedeli ödedi. Şu an 23 yaşında olan genç yetenek, 2025 yılına kadar Galatasaray ile sözleşmeli durumda. Güncel piyasa değeri ise 22 milyon euro olarak belirlendi.

Kendisi aynı zamanda Euro U-21 şampiyonası için Fransa 21 yaş altı milli futbol takımı kadrosuna seçilmiş, ancak sakatlık nedeniyle turnuvayı kaçırmıştı.