Ludogorets yenilgisi sonrası İsmail Kartal'dan açıklama

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, "Bu akşamki maçtan sonra Ludogorets matematiksel olarak kendisini potaya soktu. Biz burada kaybettik ama önümüzde 2 tane maçımız var. Biz bu 2 maçtan 4 puan aldığımız zaman gruptan çıkmayı garantiliyoruz" dedi.

Ludogorets yenilgisi sonrası İsmail Kartal'dan açıklama

UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu dördüncü maçında Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Ludogorets'e 2-0 yenilirken, Teknik Direktör İsmail Kartal'dan açıklamalar geldi.

Basın toplantısında konuşan Kartal, maça iyi başlandığını ancak elde edilen pozisyonların değerlendirilemediğini ifade ederek, rakip takımın bulduğu denge ile galibiyeti alabildiğini söyledi.

"ONA NE KADAR GÜVENDİĞİMİ GÖSTERİYOR BU"

İlk kez resmi bir maçta Fenerbahçe formasını giyen Yusuf Akçiçek hakkında konuşan Kartal, "Yusuf sezon başından beri ara ara antrenmanlara geliyordu. Ben altyapı ile koordineli bir şekilde çalışarak ara ara bazı mevkilerden oyuncular istiyorduk. Hem altyapıdaki oyuncuları taramak, hem A takıma bir oyuncu monte edebilir miyiz diye onları görmek adına. Yusuf'u da böylesine bir deplasmanda, zorlu bir maçta oynatarak ona şans verdim. Aslında ona ne kadar güvendiğimi gösteriyor bu. Hataları olsa da sonuçta 17 yaşında. Hem Türk futbolu, hem Fenerbahçe için bu akşam iyi bir performans ortaya koydu. Kendisini tebrik ederim" dedi.

"NET POZİSYON ÜRETEMEDİĞİMİZ İÇİN KAYBETTİK"

Net pozisyon üretemedikleri için galibiyet elde edemediklerini, Crespo'yu riske atmamak için İsmail'i oyuna aldıklarını söyleyen Kartal, "Hedefimiz Zajc'ın yerine de Szymanski'yi alıp ön tarafa hareketlilik getirerek maçı dengeleyebilmekti. Çift santrfora döndük. Cengiz'i aldık. Bütün yapmamız gereken hamleleri yaptık ama net pozisyon üretemediğimiz için kaybettik" açıklamasında bulundu.

"ÖNÜMÜZDE 2 MAÇIMIZ VAR"

"Saha içindeki oyunculara biraz daha oyuna ısındıkları için devam etmelerini bekledim" diyen Kartal, sözlerine şöyle devam etti:

"Bazen değiştirdiğiniz her oyuncu size iyi bir reaksiyon vermeyebilir. Belki ikinci yarı biraz daha süre verince bir şeyler üretebilir. Sonuçta yine de istediğimiz olmayınca 60'ta değişikliklere başladık. Maçı çevirebilmek için kendimize göre doğru hamleler yaptık.

Bu akşamki maçtan sonra Ludogorets matematiksel olarak kendisini potaya soktu. Biz burada kaybettik ama önümüzde 2 tane maçımız var. Biz bu 2 maçtan 4 puan aldığımız zaman gruptan çıkmayı garantiliyoruz."