Hasan Arat kimdir? Hasan Arat kaç yaşında ve nereli?

Hasan Arat kimdir? Hasan Arat kaç yaşında? Hasan Arat ne iş yapıyor? Hasan Arat nereli? Hasan Arat evli mi? İşte Hasan Arat'ın merak edilen geçmişi...

Hasan Arat kimdir? Hasan Arat kaç yaşında ve nereli?

Hasan Arat'ın Beşiktaş'ın 35. başkanı olarak seçilmesinin ardından, taraftarlar ve futbolseverler yeni başkanın yaşamı ve kariyeri hakkında bilgi arayışına girdi. Dün Beşiktaş'ta gerçekleştirilen Olağanüstü Seçim Genel Kurulu'nda 7,271 oy alarak başkan seçilen Arat, bu görevi üstlenen isim oldu.

HASAN ARAT KİMDİR?

Hasan Arat, 27 Eylül 1959 tarihinde doğan bir Türk spor yöneticisi, iş insanı ve eski profesyonel basketbolcu. Arat, spor yöneticiliği alanında da kendini kanıtlamış bir isim olarak öne çıkıyor. İstanbul'un 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na ev sahipliği yapma teklifinin liderliğini üstlenen Arat, aynı zamanda Uluslararası Olimpiyat Komitesi Pazarlama Komisyonu üyeliği gibi önemli görevleri de üstlendi.

Basketbol kariyerine Adana Demirspor'da başlayan Hasan Arat, daha sonra Fenerbahçe ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nde toplamda 7 yıl profesyonel olarak basketbol oynadı. 1982-83 sezonunda Galatasaray'da jübilesini yaptı.

İş dünyasında da etkili bir isim olan Arat, gayrimenkul yatırım ve geliştirme şirketi Novo Invest'in ortağı ve yönetim kurulu başkanı, Dome Group'un kurucusu ve ortağı, aynı zamanda Türkiye'nin en büyük perakende grubu Beymen'in yönetim kurulu başkan yardımcısıdır.

Arat'ın spor yöneticiliğindeki deneyimleri arasında Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün başkan yardımcılığı da bulunmaktadır. 1998-2000 yılları arasında bu görevi üstlendi. 2023'te düzenlenen Olağanüstü Kongre'de Serdal Adalı ile yarışarak Beşiktaş JK Başkanı oldu.

Kişisel hayatında ise Hasan Arat, eşi Simin ile birlikte İstanbul'da yaşamakta olup, Ali adında bir oğlu ve Zeynep adında bir kızı bulunuyor.