Fred derbide oynayacak mı? PFDK son kararı verdi

Fenerbahçe'nin yıldız isimlerinden Fred, Kayserispor maçında tartışmalı bir kararla kırmızı kart almıştı. Oyuncunun derbide forma giyip giyemeyeceği merak ediliyordu. Fred derbiye oynayacak mı? PFKD son kararını verdi.

Fred derbide oynayacak mı? PFDK son kararı verdi

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), tartışmalı pozisyonlara ilişkin son kararı açıkladı. Alınan kararlar en çok İstanbulspor ve Fenerbahçe taraftarını üzecek.

FRED 3 MAÇ YOK

Fenerbahçe'nin oyuncusu Fred'e Kayserispor maçında hakeme yönelik hakaret nedeniyle 3 maç men ve 78 bin TL para cezası verdi. Aynı maçta ikinci sarı karttan kırmızı kart gören Mert Hakan Yandaş'a ise 2 maç men ve 78 bin TL para cezası uygulandı.

Her iki oyuncu da 4 maç ve üzerinde ceza almadıkları için, Galatasaray ile oynanacak olan Süper Kupa maçında forma giyebilecekler.

İSTANBULSPOR'UN 3 PUANI SİLİNDİ

Ayrıca, PFDK, İstanbulspor'un Trabzonspor ile oynadığı maçta sahadan çekilmesi üzerine, bu maçı hükmen 3-0 Trabzonspor lehine tescil etti ve İstanbulspor'un 3 puanını sildi.

Buna göre, Fred ve Mert Hakan Yandaş, önümüzdeki maçlarda cezalarını çekecek, ancak Süper Kupa maçında takımlarına katılabilecek. İstanbulspor ise aldığı hükmen mağlubiyet ve puan silme cezasıyla karşılaştı.